Termeni si conditii


Termeni si Conditii - Romevo.ro

ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

 • Acesti termeni si conditii (“Termeni si Conditii”) constitute acordul legal dintre dvs. si PFA Alexandru Sergiu Bogdan. Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii pentru utilizarea in orice mod a website-ului accesibil la adresa URL: www.romevo.ro (“Website-ul”). Acesarea si vizitarea Website-ului, inregistrarea unui cont pe Website si/sau folosirea serviciilor de publicare pe Website de anunturi pentru vanzarea, cumpararea sau inchirierea de bunuri sau servicii (“Serviciile”) inseamna acceptarea in totalitate si neconditionata a acestor Termeni si Conditii.

DEFINITII

Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:

 1. Utilizator - Orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza Website-ul fiind interesata de datele, informatiile, anunturile si/sau serviciile PFA Alexandru Sergiu Bogdan, precum si orice persoana fizica ( inclusiv persoana fizica autorizata ) si/sau persoana juritica care achizitioneaza Serviciile furnizate prin intermediul Website-ului.
 2. Furnizor - PFA Alexandru Sergiu Bogdan, persoana fizica autorizata, cu sediul in Orasul Bistrita, Str. Intr. Parcalabului, Nr. 3, Sc. C, Ap. 23, Jud. Bistrita - Nasaud, inregistrat la Oficiul Registrul Comertului Bistrita, Cod Unic de Inregistrare: 37070862, atribut fiscal RO, capital social 0 lei. Adresa de mail: [email protected]
 3. Anunt - oferta publica lansata de un Utilizator cu scopul de a fi publicata de catre PFA Alexandru Sergiu Bogdan, prin intermediul Websiite-ului cu privire la vanzarea sau inchirierea unui Produs.
 4. Produs sau serviciu - Orice bun care poate fi comercializat conform legii si care nu incalca limiitele impuse prin acesti Termeni si Conditii.
 5. Pagina Romevo.ro - Site-ul www.romevo.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestuia.
 6. Anunt gratuit - Anunt care poate fi publiicat de catre Utilizatori pe Pagina Romevo.ro fara perceperea niciunei taxe de catre Furnizor.
 7. Limita anunturi gratuite - Nu exista limita de anunturi gratuite. Utilizatorul poate publica un numar nelimitat de anunturi gratuite.
 8. Operatori - persoane special intruite de catre Furnizor pentru verificarea/mooderarea continutului Anunturilor publicate de catre Utilizatori pe Website.
 9. Prin acordul dvs. referitor la acesti Termeni si Conditii, dvs. declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, sunteti o societate inmatriculata si functionand in conformitate cu legile din Romania iar reprezentantii dvs. sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dvs. legal cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice alt mod a Website-ul si/sau a Serviciilor.
 10. Daca nu stergeti contul inregistrat pe Website, sau daca continuati navigarea prin orice mod pe Website, inseamna ca v-ati exprimat acordul legal cu privire la modificarea Termenilor si Conditiilor. Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, singura optiune pe care o aveti este sa stergeti contul inregistrat pe Website sau sa nu mai accesati, sa vizitati sau sa utilizati in orice mod Website-ul.

SCOPUL URMARIT

 • Scopul acestor Termeni si Conditii este Acela de a defini si reglementa conditiile de utilizare a Website-ului si a Serviciilor.
 • Website-ul contine legaturi (“link-uri”) sau trimiteri catre alte website-uri/pagini web pentru utilizarea carora se vor aplica termeni si conditii de utilizare specifici, astfel cum sunt acestia specificati pe website-urile/paginile respective, PFA Alexandru Sergiu Bogdan nefiind raspunzatoar si neasumandu-si nicio obligatie pentru continutul respectivelor website-uri si/sau cu privire la orice alte legaturi (“link-uri”) sau trimiteri din acestea catre alte website-uri sau pagini web. Includerea acestor legaturi (“link-uri”) sau trimiteri in Website este facuta de regula pentru ajutorul sau in interesul Utilizatorului, iar in alte cazuri in scop publicitar. Intrucat PFA Alexandru Sergiu Bogdan nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe websiturile unor terti, la care se face trimitere pe Website, Utilizatorul acceseaza acele website-uri si/sau le foloseste produsele/serviciile exclusiv pe propriul risc si pe propria raspundere.
 • Intregul continut al Website-ului incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea PFA Alexandru Sergiu Bogdan si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996 cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusive dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala. Anunturile publicate de Utilizatori sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuala apartinand Utilizatorilor, fiind protejate ca atare conform legii. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe Website in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

ASPECTE GENERALE

 • Un Anunt va fi creat prin completarea unui formular, disponibil pe Website, care sa contina:
  • datele reale de contact ale Utilizatorului;
  • descrierea reala a produsului care face obiectul Anuntului;
  • pretul.
 • Prin trimiterea Anuntului spre publicare catre Furnizor, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile acestor Termeni si Conditii, fiind pe deplin de acord ca, in caz de nerespectare a acestora, sa fie tras la raspundere conform prevederilor acestora. Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul Anuntului si pentru veridicitatea informatiilor publicate in Anunt si/sau comunicate Furnizorului.
 • Procedura afisare unui Anunt pe Website este detaliata la sectiunea intitulata „Ajutor” de pe Website.
 • Valabilitatea unui Anunt pe site este de 3 luni de zile, cu posibilitatea de prelungire la sfarsitul acestui termen. 
 • Serviciile respecta legislatia privind protectia consumatorului conform O.G. 21/1992, ale Legii 363/2002 privind comertul electronic si O.G. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE FURNIZORULUI

 • Furnizorul se obliga sa publice toate Anunturile transmise de catre Utilizatori prin intermediul Website-ului care sunt conforme cu prevederile/conditiile impuse prin prezentul document.
 • Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Website-ului sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Anunt de catre Utilizator si datele publicate pe Website de catre Furnizor, cu exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Utilizatori care se datoreaza faptului ca Operatorii Furnizorului au modificat partial Anuntul astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe Website.
 • Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca Website-ul va fi disponibil neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea Anunturilor sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.
 • Furnizorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.
 • Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru activitatile Utilizatorilor, in special pentru furnizarea de continut eronat cu privire la datele produsului sau serviciului ce face obiectul Anuntului.
 • Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial un Anunt in cazul in care se constata ca acesta incalca Termenii si Conditiile in orice mod, in special in cazul in care acesta are un continut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurenta neloiala, incalca drepturile de proprietatea intelectuala ale unei terte persoane sau este contrar bunelor practici, care actioneaza in detrimentul Furnizorului, ori incalca in orice alt mod vreo prevedere legala. De asemenea Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment si alte portiuni din continutul Website-ului.
 • Furnizorul are dreptul de a sterge orice anunt sau de a bloca conturile in cazul in care exista suspiciunea ca prin intermediul anunturilor publicate sau a conturilor create s-au adus sau se pot aduce prejudicii referitoare la securitatea activitatilor altor utilizatori ai serviciului. De asemenea, in cazul in care anuntul afecteaza in mod negativ reputatia Furnizorului sau sunt in orice alt fel daunatoare pentru Furnizor.
 • Furnizorul declara ca este titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala in legatura cu Website-ul, in afara Anunturilor publicate pe Website de catre Utilizatori, cu privire la care Utilizatorii acorda Furnizorului un drept neexclusiv de utilizare si punere la dispozitia publicului in conditiile prevazute in acesti Termeni si Conditii.
 • Furnizorul nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate. Furnizorul nu garanteaza in niciun fel si nicio masura pentru calitatea, cantitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte ale produselor descrise in Anunturi.
 • Potrivit legislatiei in vigoare, Furnizorul are obligatia sa informeze de indata autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de destinatarii serviciilor sale sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de Utilizatorii Website-ului.
 • Romevo.ro va putea efectua teste si analize statistice in vederea optimizarii si eficientizarii politicilor practicate si in scopul imbunatatirii in mod obiectiv si nedescriminatoriu a activitatii Romevo.ro si a experientei utilizatorilor , fara ca Romevo.ro sa aiba obligatia de a informa utilizatorii cu privirea la efectuarea testelor sau la rezultatele acestora. Orice utilizator care nu doreste sa faca parte din grupul de utilizatori care in mod aleatoriu ajung sa participe in aceste teste sau orice alt utilizator care considera ca este dezavantajat de o astfel de initiativa, are dreptul sa solicite lamuriri privind statutul sau, urmand ca Romevo.ro sa depuna toate diligentele pentru a reglementa situatia sesizata, atata timp cat solicitarea utilizatorului se dovedeste a fi una indreptatita.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI

 • Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de Servicii, atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor Termenilor si Conditiilor.
 • Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru continutul Anunturilor publicate si declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a produsului ce face obiectul Anuntului si ca nu incalca drepturile Furnizorului si/sau ale unor terte persoane.
 • Utilizatorul declara pe propria raspundere ca este titularul tuturor drepturilor de proprietatea intelectuala, inclusiv al drepturilor de autor in privinta continutului publicat, inclusiv fotografii, si este de acord ca acesta sa fie pus la dispozitia publicului de Furnizor pe toate si oricare dintre platformele sale online, si prin alte mijloace, cum ar fi: comunicate de presa, televiziune, bannere, panouri publicitare si Internet.
 • Prin completarea formularului si/sau transmiterea Anuntului prin alte mijloace catre Furnizor spre punere la la dispozitia publicului prin intermediul Website-ului, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile.
 • In afara informatiilor legate de propriul Anunt, Utilizatorului ii este strict interzis sa preia orice informatii de pe Website in vederea republicarii totale sau partiale sub orice forma, fara a avea acordul in scris al Furnizorului in acest sens.
 • Utlizatorilor le este interzisa creearea de conturi multiple pe Website in scopul evitarii limitelor de anunturi publicabile gratuit in anumite categorii. PFA Alexandru Sergiu Bogdan isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea eventualelor conturi multiple, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de Utilizatori.
 • In cazul in care sunt identificate conturi multiple apartinand aceluiasi Utilizator, PFA Alexandru Sergiu Bogdan va avea dreptul neingradit de stergere a acestora. In acelasi timp, PFA Alexandru Sergiu Bogdan va avea dreptul de a lua masuri suplimentare precum stergerea anunturilor si restrictionarea accesului la serviciile Website-ului impotriva Utilizatorilor care fac uz de astfel de practici.

VERIFICAREA / MODERAREA ANUNTURILOR SI A CONTURILOR

 • Verificarea/moderarea Anunturilor publicate pe Website de catre Operatorii Furnizorului are ca scop inlaturarea Anunturilor incomplete, evident incorecte si/sau care nu respecta prevederile Termenilor si Conditiilor (au un continut jignitor sau calomnios, sunt contrare bunelor practici etc.), incercand astfel sa se ofere celorlalti Utilizatori un numar cat mai mic de Anunturi eronate.
 • Nu este permisa publicarea mai multor Anunturi pentru acelasi Produs.
 • Nu este permisa stergerea si republicarea Anunturilor cu acelasi continut.
 • Un Anunt este valabil pentru un singur Produs. Nu sunt admise spre publicare Anunturi care fac referire la mai multe Produse.
 • Nu pot fi publicate Anunturi false, interpretabile sau care contin date cu caracter personal in cadrul descrierii lor.
 • Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin preturi considerate neserioase de catre Furnizor (de ex, dar fara a se limita la: preturi de 1 leu, preturi mult inferioare pietei/statisticilor aflate la dispozitia Furnizorului).
 • Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin poze preluate din alte surse (pozele care prezinta sigla altor site-uri, inscrisuri sau poze cu titlu de prezentare oferite de producatori sau alte agentii media cu privire la obiectul Anuntului), cu exceptia produselor sigilate.
 • Nu sunt admise spre publicare Anunturi pentru:
  • droguri, obiecte si materiale erotice sau obscene
  • alcool si bauturi alcoolice
  • tigari si produse pe baza de tutun
  • servicii ghicitoare, clarvazatoare, tarot si alte activitati similare
  • bunuri obtinute prin furt, jaf, inselatorii sau alte tipuri de infractiuni
  • bunuri periculoase pentru sanatatea si viata umana
  • bunuri inexistente
  • animale pe cale de disparitie
  • matrimoniale, sex platit, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemanatoare
  • oferte de locuri de munca care implica masaj erotic, sex platit sau activitati de videochat
  • oferte de job tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasa prin Internet
  • produse contrafacute sau replici ale unor produs originale
  • cererea de bunuri sau servicii, cu exceptia celor ce se incadreaza in categoria Locuri de munca
  • materiale explozibile, articole pirotehnice (focuri de artificii, petarde)
  • muzica, filme, software sau alte bunuri care incalca drepturile de autor si proprietate intelectuala
  • lucrari de diploma sau ajutor in scrierea unei lucrari de diploma
  • servicii de imprumut, amanet, credite sau camata, camatarie sau alte activitati similare
  • produse farmaceutice si medicamete cu exceptia suplimentelor alimetare, vitamine, medicamente pe baza de plante
  • organe umane
  • arme din categoria armelor si munitii letale/neletale (arme militare, arme de vanatoare, arme de asomare, arme cu tranchilizante, arme de colectie, arme de panoplie) si arme albe (baionete, sabii, spade, florete, pumnale, cutite, sisuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bate, măciuci si bastoane telescopice).
  • arme si munitii letale/neletale care nu respecta Dispozitiile prevazute de catre Legea nr.295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.
  • jocuri de noroc, tranzactii virtuale
  • servicii de deblocare iCloud
  • bunuri ce se afla in afara tarii
  • anunturi tip oferta de munca: actori in filme pentru adulti.
  • comercializarea cainilor din rasele pit bull, boerbull, bandog si metisii lor
 • Anunturile de comercializare a animalelor de companie trebuie sa respecte legile: 227/2002 pentru aprobarea programului de gestionare a cainlilor fara stapan, Legea 60/2004 pentru Ratificarea Conventiei Europene pentru protectia animalelor de companie, Ordonanta de urgenta 55/2002 pentru Regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi.
 • Nu pot fi publicate anunturi care contin link-uri catre alte website-uri concurente.
 • Nu este permisa manipularea cuvintelor cheie din continutul Anuntului (introducerea in titlul sau descrierea anuntului de cuvinte cheie care nu au legatura cu Produsul / serviciul oferit).
 • Nu pot fi publicate Anunturi in alta limba decat cea Romana sau care contin un limbaj necorespunzator.
 • Nu se admit Anunturi care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa.
 • Nu sunt permise mesajele electronice nesolicitate (denumite general spam). Orice anunt care incurajeaza aceste mesaje sau ofera loc de munca pentru trimiterea lor va fi dezactivat.
 • Toate anunturile, fie ele active pe site sau blocate la moderare sunt verificare de catre Furnizor, iar anunturile care nu respecta Termenii si Conditiile site-ului vor fi sterse de pe site, in cel mai scurt timp posibil si in anumite cazuri pot fi luate masuri de blocare a contului din care s-au publicat.
 • Ca urmare a constatarii nerespectarii oricaror dintre prevederile prezentului document de catre oricare dintre Anunturile publicate pe Website (inclusiv cele platite pentru a fi promovate sau platite deoarece depasesc numarul de anunturi gratuit premise in anumite categorii), Operatorii Furnizorului vor avea dreptul, in functie de situatia concreta, de la caz la caz:
  • fie sa modifice partial Anuntul, in masura in care acest lucru este posibil, astfel incat sa se evite stergerea Anuntului respectiv de pe Website si sa se indrepte erorile sau neadvertentele constatate;
  • fie sa se intrerupa continuitatea publicarii Anuntului prin refuzarea lui. Refuzarea Anuntului inseamna dezactivarea postarii acestuia de pe Website.
 • In cazul refuzarii Anuntului si stergerii acestuia de pe Website, Utilizatorul va fi informat in scris prin e-mail despre motivul refuzului, acesta avand posibilitatea de a remedia problema si a republica Anuntul.
 • In situatia in care un Anunt platit pentru a fi promovat sau platit deoarece depaseseste numarul de anunturi gratuite premise in anumite categorii de pe Website este dezactivat de catre Furnizor, in urma verificarii, deoarece incalca Termenii si Conditiile, Utilizatorul va primi in contul sau de pe Website, credit echivalent cu pretul achitat. Acest credit va putea fi folosit doar pentru promovarea unuia sau mai multor Anunturi sau pentru publicarea unor Anunturi peste limita gratuita acceptata pe Website, care respecta Termenii si Conditiile, pe Website si nu poate fi returnat sub forma de bani. In cazul incalcarilor grave si repetate ale regulamentului si a legilor in vigoare, Furnizorul isi rezerva dreptul de a nu restitui sumele respective.
 • In cazul achizitionarii de pachete de Anunturi, respingerea la moderare a unui Anunt din pachet duce scaderea numarui de anunturi disponibile din pachet in sensul ca anuntul nefolosit nu este re-adaugat la numarul de Anuturi disponibile. Sumele achitate de Utilizatori cu ocazia achizitionarii pachetului de Anunturi nu se returneaza.
 • In cazul in care Utilizatorul publica in mod repetat Anuntul fara a remedia problemele semnalate, Furnizorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul Utilizatorului la Website in vederea postarii de noi Anunturi sau administrarii Anunturilor existente.
 • In situatia modificarii Termenilor si Conditiilor modificarile intervenite nu se vor aplica acordurilor privind publicarea unor Anunturi care au fost incheiate intre Furnizor si Utilizatori sub egida Termenilor si Conditiilor anteriori.
 • In cazul in care un Anunt promovat sau sau platit deoarece depaseseste numarul de Anunturi gratuite permise in anumite categorii de pe Website este raportat ca fiind expirat, iar daca din verificarile echipei de moderare reiese faptul ca obiectul/serviciul din Anunt nu mai este valabil, acesta va fi dezactivat, iar suma platita de Utilizator pentru acest Anunt nu se va restitui in contul Romevo.ro
 • Furnizorul poate valida conturile Utilizatorilor Paginii Romevo.ro folosind verificarea prin SMS, scopul fiind acela de a se asigura ca fiecare cont este asociat unui Utilizator real si unic. Verificarea prin SMS presupune ca Utilizatorii sa isi valideze contul pe Pagina OLX prin intermediul unui cod trimis prin SMS de catre Furnizor pe un numar de telefon valid din posesia Utilizatorului.
 • Nu este perceputa nicio taxa Utilizatorului pentru validarea contului sau, intregul serviciu fiind oferit gratuit de Furnizor.
 • Utilizatorul poate primi notificari de tip SMS cum ar fi: cod de verificare, notificare primire mesaj la anuntul publicat, anunt publicat, anunt sters si alte notificari. Prin navigarea Utilizatorului pe site-ul Romevo.ro si/sau detinerea unui cont de utilizator si/sau detinerea unuia sau mai multor anunturi pe site-ul Romevo.ro, Utilizatorul este intru totul de acord cu primirea mesajelor de tip SMS pe numarul de telefon cu care s-a inregistrat sau a publiciat unul sau mai multe anunturi.
 • In cazul in care Utilizatorul nu este de acord cu validarea contului, acesta din urma va continua sa fie activ pe Site, insa va avea functionalitate limitata. Functionalitatea limitata a unui cont presupune faptul ca Utilizatorul nu mai poate publica anunturi noi, reactualiza, promova, prelungi sau reactiva alte anunturi pana cand contul nu este verificat prin SMS.
 • Intr-un cont cu functionalitate limitata, utilizatorul va putea doar sa raspunda si trimita mesaje si sa isi dezactiveze sau stearga permanent anunturile sale.
 • In situatia in care un Utilizator isi valideaza prin SMS mai multe conturi folosind acelasi numar de telefon, toate conturile astfel verificate vor avea functionalitate limitata, iar Utilizatorului i se va solicita alegerea unuia din ele. Contul ales de Utilizator va reveni la functionalitate totala, iar restul conturilor vor ramane limitate.
 • Un Utilizator poate solicita maxim 5 SMS-uri cu coduri de verificare in 24 de ore.
 • Validarea contului se face o singura data pentru fiecare cont, pana cand acesta este verificat cu succes prin SMS de catre Utilizator.
 • Odata validat, contul Utilizatorului va ramane asociat cu numarul de telefon folosit la verificarea prin SMS. Daca Utilizatorul doreste schimbarea numarului de telefon asociat contului Romeevo.ro, acesta va trebui sa contacteze echipa trimitand un mail la adresa [email protected]

PROCEDURA DE DEPUNERE SI SOLUTIONARE A PLANGERILOR SI SESIZARILOR PRIMITE DIN PARTEA UTILIZATORILOR

 • Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile oferite de Furnizor, respectiv Anunturile transmise/publicate/nepublicate de PFA Alexandru Sergiu Bogdan pe website, in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.
 • Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al Website-ului care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de PFA Alexandru Sergiu Bogdan ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al Website-ului, despre care au cunostinta.
 • Plangerile vor fi depuse prin intermediul formularului de contact aflat pe Website.
 • Plangerile si/sau sesizarile transmise Furnizorului vor include datele de identificare a Utilizatorului, numarul de identificare a Anuntului ce face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un anumit Anunt), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identificarii evenimentului sesizat si/sau a Anuntului (dupa caz) si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.
 • Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii Utilizatorului, Anuntului si/sau a problemei. In situatia in care petentul nu a transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.
 • Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link-ul: http://www.anpc.gov.ro

ACORDUL CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA SI CLOECTAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 • Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata prin Legea 102/2005, PFA Alexandru Sergiu Bogdan are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care Utilizatorii le furnizeaza cu ocazia accesarii Website-ului si/sau completarii formularelor disponibile pe Website.
 • Orice persoana care acceseaza Website-ul si/sau care ofera date si/sau informatii cu caracter personal prin intermediul formularelor disponibile pe Website, isi manifesta consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru ca PFA Alexandru Sergiu Bogdan sa prelucreze si sa colecteze datele cu caracter personal furnizate de Utilizatori cu aceasta ocazie.
 • Inscrierea in baza de date Romevo.ro se face prin completarea unui formular online. Informatiile furnizate benevol in acest formular trebuie sa fie corecte si complete. In cazul furnizarii unor date false sau incomplete, PFA Alexandru Sergiu Bogdan are dreptul sa refuze sau anuleze calitatea de abonat Romevo.ro.
 • Ca abonat Romevo.ro, sunteti de acord sa respectati Termenii si Conditiile mentionate aici si veti fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprindeti in legatura cu Romevo.ro.
 • In urma utilizarii Paginii Romevo.ro, putem obtine diverse informatii despre dumneavoastra, cum ar fi: numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, adresele de e-mail, data nasterii, starea civila, ocupatia, studii, venit, informatii despre domeniile de interes personal.
 • Toate datele furnizate de catre dumneavoastra vor fi folosite doar in scopurile enumerate mai jos si cu respectarea intocmai a drepturilor si libertatilor dumneavoastra cu privire la viata privata, consfiintite si garantate de legislatia romana in vigoare. Acest set de informatii este denumit in continuare generic "Date".
 • Datele vor fi prelucrate de catre PFA Alexandru Sergiu Bogdan in conformitate cu prevederile Legi 677/2001, putand fi folosite in scopuri asociate functionarii site-ului, comercializarii produselor companiei si ale partenerilor sai, pentru:
  • statistici - in vederea generarii de statistici utile administrarii site-ului; realizarea studiilor de piata, de produs si marketizarea produselor PFA Alexandru Sergiu Bogdan.
  • folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site-ului care sunt disponibile prin logare precum: forum, newsletter, concursuri, sfatul expertului.
  • persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
  • dreptul de a inainta o plangere catre autoritatea de supraveghere, in situatia in care considera ca datele sale personale nu au fost prelucrate conform legilor in vigoare.
 • Datele cu caracter personal colectate si procesate de catre PFA Alexandru Sergiu Bogdan prin intermediul Website-ului vor fi utilizate pentru scopurile asociate achizitionarii de catre Utilizatori a Serviciilor, respectiv prestarii in conditii optime a Serviciilor, precum si, in general, a administrarii relatiei Furnizorului cu Utilizatorii, in scopuri de marketing (inclusiv marketing direct), in vederea efectuarii de studii de piata si inclusiv intreprinderea de alte activitati de catre Furnizor, permise de lege, ce nu fac obiectul altor aprobari separate exprese din partea Utilizatorilor. Prin urmare, toate datele oferite de Utilizatori prin accesarea si/sau completarea formularelor disponibile pe Website vor putea fi colectate si prelucrate de catre Furnizor, putand fi folosite de catre acesta. In situatii exceptionale, conform prevederilor legale in vigoare, autoritatile pot solicita ca Furnizorul sa dezvaluie anumite informatii care pot conduce la identificarea unui Utilizator, conform prevederilor legale aplicabile.
 • Conform Legii nr. 677/2001, fiecare Utilizator beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor.
 • Pentru exercitarea oricaruia dintre aceste drepturi, Utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa in acest sens, datata si semnata, la urmatoarea adresa: PFA Alexandru Sergiu Bogdan, Oras Bistrita, Str. Intr. Parcalabului, Nr. 3, Sc. C, Ap. 23, Jud. Bistrita - Nasaud, specificand totodata dreptul pe care doreste sa il exercite asupra datelor sale.

PLATA CU CARDUL - 2CHACKOUT

1. Preturile pentru Servicii sunt afisate pe Site inainte de momentul achizitiei lor.

2. In cazul in care plata a fost efectuala, Anuntul va fi promovat sau afisat.

3. Plata se poate face cu cardul online.

4. Preturile pentru promovarea anunturilor sunt aceleasi indiferent daca Anuntul contine sau nu contine imagini.

5. Utilizatorul nu va putea solicita Furnizorului rambursarea oricaror sume achitate prin Card Bancar ( online ) in cazul in care plata promovarii Anuntului nu a putut fi confirmata Furnizorului datorita unei culpe din partea Utilizatorului in introducerea elementelor de indentificare a platii si transmiterea datelor catre Furnizor conform instructiunilor.

6. Pentru plata prin Card Bancar, este necesata completarea din partea Utilizatorului a unui formular cuu datele despre acesta. Formularul si toate informatiile relevante pentru comanda sunt date de 2Chackout, furnizorului de servicii de plata prin card online, in pagina de web carte care va fi redirectionat Utilizatorul.

7. Card-urile de debit/credit acceptate sunt Visa, Visa Electron, Mastercard/Maestro.

8. Plata prin transfer bancar nu este disponibila momentan.

9. Plata pentru serviciul de Promovare al Anuntului pe Website se realizeaza astfel:

- Daca metoda dee plata selectata este online, prin card bancar: in RON, la cursul BNR afisat in pagina de plata a procesatorului de plati 2Chackout.

POLITICA DE RAMBURSARE

Conform reglementarilor din domeniu, toate Website-urile trebuie sa afiseze o politica de confidentialitate vizibila si o politica de rambursare.

- In cazul in care un anunt promovat nu este afisat ca fiind Promovat din motive tehnice, sau din motive diverse, din partea Furnizorului, Furnizorul va restitui integral suma achitata Utilizatorului pe acelasi card bancar cu care a fost efectuata tranzactia.

- Promovarea unui Anunt se realizeaza instant, Anuntul fiind deja vizibil pe Website ca si promovat. 

- Detaliile tranzactiilor sunt afisate in contul Utilizatorului la sectiunea Tranzactii.

- Anunturile Promovate sunt afizate in contul Utilizatorului la sectiunea Anunturile mele, impreuna cu celelalte anunturi nepromovate, daca exista.

- Anunturile Promovate vor avea semne distinctive astfel incat sa poata fi usor de indentificat de catre utilizatori. Un anunt promovat va avea o banda colorata peste imagini, in coltul din stanga. Culori benzi: verde, portocaliu si rosu.

- In cazul in care Utilizatorul Promoveaza un Anunt, indiferent de pachetul de promovare ales, dupa expirarea celor 7 zile in care anuntul a fost Promovat, Utilizatorul nu va avea dreptul sa ceara restituirea sumei ( indiferent de motiv ), nici integral si nici partial, intrucat anuntul a fost Promovat conform prezentelor reglementari cu care Utilizatorul a fost de acord.

- Utilizatorul este de acord cu prezentii Termeni si Conditii si actulizarile acestuia, cazand in sarcina Utilizatorului sa verifice periodic prezentii Termeni si Conditii. Utilizatorul este de acord cu prezentii Termeni si Conditii prin simpla navigare a Website-ului, prin publicarea anunturilor, sau prin detinerea unui cont Romevo.ro

- In cazul in care sa evectuat plata pentru Promovarea unui anunt, si plata figureaza pe extrasul de cont al Furnizorului, dar auu intervenit probleme la difuzarea anuntului Promovat, Utilizatorul poate cere restituirea integrala a sumei in termen de 120 de zile, sau reluarea procesului de promovare pentru acelasi anunt contactand echipa la adresa [email protected], sau poate promova alt anunt.

TIPURI DE ANUNTURI PRMOVATE:

Anunt urgent: banda de culoare verde, timp de afisare 7 zile, pozitie afisare 4;

Anunt premium: banda de culoare portocalie, timp de afisare 7 zile, pozitie afisare 6;

Anunt premium +: banda de culoare rosie, timp de afisare 7 zile, pozitie afisare 8.

12. Preturi pentru Promovare:

- Anunt urgent: 1 euro ( vizibilitate 7 zile )

- Anunt premium: 1.5 euro ( vizibilitate 7 zile )

- Anunt premium +: 2 euro ( vizibilitate 7 zile )

13. Difuzarea anunturilor Promovate:

- Anunturile vor fi promovate timp de 7 zile ( o zi = 24 ore, o ora = 60 de minute ) indiferent de pachetul ales.

POLITICA DE LIVRARE

1. Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:

1. Vanzator  = Utilizatorul care pune spre vanzare un Produs, prin intermediul paginii de adaugare anunt de pe Website.

2. Cumparator = Utilizatorul care cumpara produse de pe Website

2. Website-ul nu intervine in nici un fel in procesul de vanzare-cumparare dintre Vanzator si Cumparator. Vanzatorii si Cumparatorii sunt direct raspunzatori pentru produsele afisate si produsele cumparate.

Raspunderea vanzatorului presupune ca acesta:

- Sa ofere date de contact si adresa corecta.

- Sa livreze produsul conform cu oferta si sa nu propuna spre transport produse interzise prin lege.

Raspunderea cumparatorului presupune ca acesta:

- Sa transmita date de contact si adresa corecta Vanzatorului, daca se folosesc firme de curierat.

- Sa anunte cat mai repede Vanzatorul daca nu mai doreste produsul

- Sa verifice produsul inainte de plata pentru a se asigura ca a primit ceea ce a cumparat

- Sa plateasca contravaloarea stabilita dintre Vanzator si Cumparator

- Sa refuze produsul si plata, daca acesta nu corespunde cu ceea ce era mentionat in anunt

MODIFICARILE PREZENTULUI DOCUMENT

 • Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile. Puteti accesa Termenii si Conditiile oricand la adresa: http://romevo.ro/page/termeni-si-conditii.html, sau direct sin pagina Website-ului in cazul in care link-ul nu este disponibil sau a fost modificat. Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, singura optiune pe care o aveti este sa stergeti contul inregistrat pe Website sau sa nu mai accesati, sa vizitati sau sa utilizati in orice mod Website-ul.

LEGEA APLICABILA. LITIGII

 • Drepturile si obligatiile partilor, mentionate in acesti Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care acestia le produc sunt guvernate de legea romana in vigoare.
 • Orice litigiu care are ca obiect o disputa in legatura cu acesti Termeni si Conditii urmeaza a fi solutionat de instantele competente din Romania.